چرا زخم زرد ميشود؟
در صورت به وجود آمدن زخم بر روي پوست، يكي از اتفاقاتي كه براي زخم ميافتد، دلمه بستن بر روي آن است. نكته مهمي كه بايد بدانيد اين است كه دلمه بستن بخش طبيعي از روند بهبودي زخم بوده و در صورت مشاهده چنين مسئلهاي نبايد نگراني داشته باشيد. البته بايد به اين موضوع توجه كرد كه در برخي از موارد زخمهاي زرد ميتواند نشانه دهنده بروز عفونتهاي پوستي باشد و در اين شرايط بايد براي حل مشكل و از پزشك كمك بگيريد. با تريتا همراه باشيد تا در رابطه با زرد شدن زخم توضيحاتي را به شما ارائه دهيم.
دلايل زرد شدن زخم
اگر بخواهيم در بخش اول نگاهي به دلايل زرد شدن زخم بيندازيم و در رابطه با آن توضيحاتي را ارائه دهيم بايد گفت كه سه عامل زير ميتواند باعث زرد شدن زخم در بدن شوند. اين دلايل شامل موارد زير ميشود:
فرسودگي طبيعي
ممكن است بسته به نوع فرآيند بهبودي زخم، شاهد به وجود آمدن دلمه بر روي زخم باشيم. در اين شرايط با گذشت زمان دلمه و زخم رنگ زرد به خود گرفته و اين مسئله كاملاً طبيعي است. در واقع اين اتفاق زماني رخ ميدهد كه شاهد تجزيه و شست و شوي هموگلوبين و گلبولهاي قرمز موجود در پوست و زخم هستيم.
مايع سروز
يكي ديگر از دلايل زرد شدن زخم به دليل مايع سروز است. زماني كه پوست زخم ميشود، شاهد پديدار شدن مايع سروز در محل بهبود زخم خواهيم بود. اين مايعات زرد و شفاف بوده و با ايجاد يك محيط مرطوب و مغذي به فرايند ترميم پوست كمك ميكند. ترشح مايع سروز شامل مواردي همچون الكتروليت، قند، پروتئين و گلبول سفيد خون است.
عفونت
يكي ديگر از دلايل زرد شدن زخم كه بسيار خطرناك بوده و در صورت بروز اين مشكل لازم است تا به سرعت براي حل آن اقدام كنيد. نكته مهمي كه بايد بدانيد اين است كه براي تشخيص عفونت بايد به دنبال نشانههايي نظير التهاب، ورم، سرخي، افزايش درد، نشت مايع خاص به صورت چرك، بوي بد، تب و لرز باشيد. درصورتيكه يك يا برخي از اين علائم در شما وجود دارد، احتمال عفونت پوست وجود دارد و بايد به سرعت براي حل مشكل عفونت پوست خود اقدام كنيد.
مراقبت از دلمه
پس از بررسي دلايل زرد شدن زخم لازم است تا به اين نكته اشاره كرد كه در صورت به وجود آمدن دلمه زرد براي مراقبت از آن بايد چه كاري انجام داد. در پاسخ به اين سؤال گفت كه بهترين كاري كه ميتوانيد براي حل مشكل پوست خود كنيد اين است كه صبور بوده و اجازه دهيد تا خود دلمه رفته رفته خشكشده و از بين برود. كندن دلمه ميتواند روند بهبود زخم را آرام كند.
البته نكتهاي كه بايد بدانيد اين است كه در صورتي كه نشانه و يا علائم عفونت داشتيد، بايد سريعاً به پزشك مراجعه كرده و براي حل مشكل به وجود آمده اقدام كنيد. در شرايطي كه زخم موجود بر روي بدن عفونت كند، دكتر براي مقابله با آن اقدام به تجهيز آنتي بيوتيك ميكند.
پيشنهاد ميشود ساير مقالات درمان زخم را نيز بررسي كنيد.
همچنين پيشنهاد ميشود پانسمان هاي ترميم زخم را نيز بررسي كنيد.
برچسب: تريتا، treetta، درمان زخم،